Култура

Стоянка Мутафова гостува в Пазарджик след седмица

Написано от Елена Станоева

Пазарджик

Голямата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Пазарджик, броени дни след като навърши 96 години. На 6-ти февруари тя ще се срещне със свои почитатели в Художествената галерия „Станислав Доспевски“. Поводът е премиера на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендата на българския театър.

 

Автор на книгата е дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева – Муки. Книгата представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова – бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, той е пред вас в цялата си пъстрота.

Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета. Представянето започва в 18.00 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.

Събитието се организира под патронажа на кмета на община Пазарджик г-н Тодор Попов и с подкрепата на мебелна къща „ЯВОР“, която е основен меценат на турнето по повод представянето на книгата.

Коментари