Институции Общество

След проверки обсъждат състоянието на пешеходните пътеки в областта

Написано от Елена Станоева

Пазарджик До края на месец януари Общинските комисии по безопасност на движението по пътищата трябва да приключат проверките на всички пешеходните пътеки в областта. Те трябва да предложат мерки и срок за привеждането им в стриктно съответствие  с изискванията на Наредба №2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка. Зам.-областният управител Йордан Кожухаров напомни основното – бели и осветени пешеходни пътеки.

 

Резултатите от проверките и предприетите действия от страна на общините ще бъдат обсъдени на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата през февруари. Тогава се очаква да бъде разгледан и въпрос, повдигнат от журналисти – от лични впечатления и от сигнали на читатели, а именно, че конкретно в Пазарджик, маркировката отдавна не е бяла, не се вижда в тъмната част на денонощието, а когато пешеходните пътеки са мокри са хлъзгави.

Действията, предприети от страна на областния управител са във връзка със стартиралата общонационална проверка на всички пешеходни пътеки, след проведената работна среща на главния прокурор на Република България, министъра на вътрешните работи и министъра на регионалното развитие и благоустройството в края на декември 2017г. Повод за това са зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия.

Коментари