Институции

Скандална командировка с участието на пазарджишки депутат

Написано от Вера Велева

Докато са извън парламента и твърдят, че не получават пари от НС, депутати на БСП посещават екзотични изложения. БТВ показа приказна командировка на народните представители от БСП Иван Иван и Йордан Младенов в Залцбург, където са посетили Международно изложение „Лов и риболов” от 20-ти до 24-ти февруари тази година.

Билетите им до Залцбург са двупосочни, а по време на командировката от 20 до 24 февруари са положили и извънреден труд в събота и неделя. Цялото изложение се казва: "Международно изложение за лов и риболов, приключения и пътешествия". "Много приятно изглежда, добили са ценен опит – представяне на ловни кучета, риболов на сьомга в Швеция, костур, с какви примамки се лови, лов на диви свине, миеща мечка и лисица, разфасоване на дивеч”, разкри Мария Цънцарова. 

"Това е грубо нарушение на Конституцията, защото очевидно парламентът се е слял с Ловно-рибарския съюз. Трябва да се вземат мерки. Този проблем няма толкова връзка с бойкота на парламента, с по-скоро с това, къде пътуват депутатите по принцип", коментира политическият анализатор Даниел Смилов, който изгледа репортажа на Цънцарова./www.faktor.bg/

Коментари