Общество

Седем златни медала от Шестия Европа Гранд При за „Мистерия“

Написано от Величка Ачева

Пазарджик бе домакин на Осмия фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара". Организатори на събитието бяха Община Пазарджик и Общински детски комплекс – Пазарджик, под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.
Рекорден  брой  от 520 мажоретки от 17 града, разпределени в четири възрастови групи се състезаваха  в четири категории: марш-парад 100 метра с батон, марш-парад 100 метра с пом-пони, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият  мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс с треньор Вергиния Нешева  участва с композиции във всички възрастови групи с над 70 деца. Едновременно с фестивал  „Слънчева Бесапара“ за първи път в България  се проведе и Европа Гранд При по мажоретен спорт. В него  участваха и  чешки отбори от градовете Карвина, Острава и Наход.

Освен за 1-во, 2-ро и 3-то място мажоретните състави се състезаваха и за специалните награди за най-чаровна мажоретка; оригинална хореография;  визия;  специалната награда на Общински детски комплекс – Пазарджик и най – голямата  награда – Приз  "Слънчева Бесапара’".
На Осмия  фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара" Пазарджишките мистерии  участваха със седем композиции и спечелиха 5 златни медала, 1 сребърен и 1 бронзов медал. От специалните награди треньорката Вергиния Нешева получи награда за най-оригинална хореография на композиция с пом-пони. И тази година най-голямата награда отново остана в нашия град, тя бе присъдена за четвърти пореден път на мажоретен състав „Мистерия“.

На Шестия Европа Гранд При по мажоретен спорт мажоретките на „Мистерия“ участваха с девет композиции и спечелиха 7 златни медала, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Най голямата награда Гранд При съдийската комисия от Чешката Федерация по мажоретен спорт(IFMS) присъди на мажоретен състав „Мистерия“.  И така след шеметната надпревара на двете големи състезания в Пазарджик „Мистериите“  отново показаха класа, спортен дух и спечелиха за Пазарджик 12 златни медала, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Тяхната мотивация, желание и талант са на много високо ниво. Не се съмняваме, че ще продължават да ни радват с успехите си и занапред. След броени дни момичетата заминават за Република Хърватска, където ще премерят сили с най-силните отбори в Европа, а след кратка ваканция им предстои участие в Световния шампионат по мажоретен спорт в Прага.

Коментари