Култура

Светлозар Недев ще покаже „Адаптивна реалност“

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Днес на Никулден Художникът Светлозар Недев ще покаже своите последни творби в организираната изложба «Адаптивна реалност» в галерия «Артфорум» в гр. Пазарджик. Авторът е член на Професионалния съюз на художниците в Москва от 2011 г. и Арт интернешънъл груп в Лондон от 2012 г.  Има над 30 самостоятелни изложби в България, Русия, Чехия, Турция, Хърватска и Македония. Негови творби са притежание на галерии и частни колекции от България, Русия, Австрия, Швейцария, Хърватска и Дания. 

От 1988 г. до 2017 г. е организирал самостоятелните изложби: «Портрети»,«Жената», «Космосът на Земята»I, II, III,«Резерватът», «Илюзии на греха», «Илюзии на греха-2», «Космосът на Земята-4», «Огънят», «Тънка линия», «Жената, която може и знае защо», «Жената в политиката», «Стъпка в душата», «Другия поглед», «Две сърца», «Инопланетяни», «Галактически флирт», «Космическа релация», «Космически флирт», «Сън в бъдещето», «Свелозар Недев на 55», «Душата на космоса».

Светлозар Недев е основен организатор и куратор на  художествения  пленер в Мъглиж в периода 2012-2014 г. От 2014 година е куратор и участник на международния уъркшоп „Обединени художници за обединена Европа” и на международния арт пленер „Безгранично изкуство”, Стара Загора. Участник в  международни художествени пленери в България, Македония и Русия. Двукратен участник в балканското квадрианале „Митове и легенди на моя народ”  през 2012 г. и 2016 г. Участник в международния арт проект „Безгранични”, с автори от  България, Великобритания, Словения, Русия  и Турция. Участник в Междуродния проект „Арт Балкан”–Москва, съвместно с художници от Русия, Македония, Сърбия и България.

Получава първа награда на арт мултимедиен фестивал «Докоснати от древността» в гр. Казанлък 

Светлозар Недев показва своите абстракни творби, за които черпи вдъхновение от живота. Всяко от неговите произведения грабва погледите с експресивни цветове, смесена техника и усет към детайла.

Откриването на изложбата е на 6 декември 2017 г. в галерия «Артфорум» в 18.00 часа. 

Коментари