Спорт

Пълен комплект медали и отборни титли за „Шампион“ от Кранево

Написано от Елена Станоева

Пазарджик, Каварна С пълен комплект медали и отборни титли се завърна СК „Шампион” от Кранево, където се проведе Държавното първенство по модерен петобой за 18 и 14-годишни, съобщи клубното ръководство. Участие в надпреварата са взели и състезатели от Молдова, което е дало възможност на най-изявените спортисти да дублират спечелените отличия – от държавно и международно класиране.

 

При 14-годишните пазарджишкият клуб отчита пълна хегемония. При момичетата шампион Виктория Стойнова, Михаела Зонова е втора, Цветелина Начева – на 4 място, Йоана Бабачева е пета, Стефания Нушева – осма, а Елена Дочева – десета.

В отборното класиране момичета  „Шампион-1” в състав Виктория Стойнова,Михаела Зонова и Цветелина Начева печелят отборната титла, а втория отбор в състав Йоана Бабачева, Стефания Нушева и Елена Дочева се класираха на 3 място. В бягането момичетата окупират челните позиции от 1-4 място.

Отлично се представят и момчетата. Любомир Германов е с лично постижение в плуването и 1-во място в бягането и само на 2 точки от шампиона се поздравява с вицешампионска титла. Миро Атев е пети, Христо Георгиев 6-ти, Ангел Франгов – 11-ти. С отличните си постижения момчетата печелят и шампионската титла.

При 18 годишните СК „Шампион”  се поздравява с 2 шампионски титли на Йордан Гюров.В оспорван двубой с шампиона на Молдова Гюров спечели и международното състезание и грабва втори златен медал. Отлично се справиха и девойките на клуба.След завръщането на Валентина Георгиева след тежка контузия, заедно с Юлия Спасова и Стефани Дудова, се класират втори в отборното. В същата възрастова група, 15-годишната Никол Бечева се класира 10-та в четирибоя.

Коментари