Институции Криминално

През 2017-та: Повече разкрити случаи свързани с наркотиците

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

За четвърта поредна година се отчита спад в регистрираните кражби, които съставляват основна част от този тип престъпни посегателства. Друг значим успех на криминалистите от ОДМВР-Пазарджик и районните управления е повишаването на случаите на разкрити престъпления свързани с притежание, разпространение и производство на наркотични вещества. Това стана ясно от отчена за дейността на ОДМВР-Пазарджик за изминалата 2017 година, направен от старши комисар Йордан Рогачев. Директорът акцентира на добрата работа на служителите през изминалата година по отношение на противодействието и превенцията на престъпленията против собствеността.

Окръжният прокурор Васил Малинов акцентира върху много доброто ниво на взаимодействието между полицейското разследване и прокуратурата, като показател за това са малкото върнати за доразследване производства.

На годишния отчет присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, заместник-директорът на ГДНП старши комисар Константин Димитров, областният управител на Пазарджишка област Стефан Мирев, окръжният прокурор Васил Малинов, председателят на Административния съд Пазарджик Марияна Шотева, заместник-председателят на Окръжния съд в областния град Александър Александров, директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Иван Панайотов, представители на  ДАНС и ГДБОП.

Главен комисар Младен Маринов изрази задоволството си относно добрите резултати постигнати от структурите в областната дирекция. В заключение той набеляза основните приоритети на работа през настоящата година, като насочи вниманието на служителите върху високите очаквания, които имат хората към полицейските структури по места.   

 

 

Коментари