Любопитно

Представяме ви Анна Златарева и нейните ръчно изработени бижута

Написано от Величка Ачева

В Пазарджик вече има чудесна възможност да направите уникален подарък на вашата приятелка, сестра, майка, колежка. В петък на ул.“Найчо Цанов“ 3А бе открита работилничка- магазин за ръчно направени бижута.

Идеята е на Анна Златарева, а причината да се захване с нетипичната дейност е фактът, че като жена вече се е пренаситила на масовите бижута и иска нещо, което да е само за себе си. Така започва да импровизира, а опитите и стават все по-интересни и по-красиви. Ани прави бижутата от смола и цветя.

Всъщност повечето от посетителите в първите два дни в симпатичната работилница, която е и магазин не вярват че всяка висулка на колие и обици е цветна благодарение на истински цветя. „Технологията изисква време, най-вече заради цветята. Бера си ги сама, изсушавам ги и след това идват смолата и калъпите. Всичко преминава през моите ръце.Във всеки детайл влагам частичка от себе си. Започнах случайно, но днес искам повече дами да имат своето уникално бижу. Практически е невъзможно това, което изработват да се повтори.“, споделя Ани. Тя е майка на две момчета, които днес са и верни помощници и също като майка си събират красиви цветове.

„Още не мога да повярвам, че моите бижута са на показ. Още повече, че всеки дошъл тук ще може да види и как на практика изработвам украшенията“, каза още нестандартната бижутерка.

Коментари