Институции Общество

Предникулденските проверки на водоеми започнаха

Написано от Елена Станоева

Пазарджик Водоеми в област Пазарджик са били проверени на 10 ноември от инспектори на ИАРА – Пазарджик във връзка с приближаващия Никулден. Засилените проверки са обхванали яз. Батак – местност „Дъното“ и местност „Превала“, яз .Малък Беглик – местност „Старата поща“, яз.Голям Беглик – местност „Стената“, яз. Широка поляна, яз. Доспат – местност „Бърдуче“ и района на град Сърница.

 

Проверени са и 18 любители риболовци, при които не са установени нарушения. Спазва се забраната за улов на пъстърва през периода на нейното размножаване.
На 11.11.2017 г. при нощна проверка на яз. Батак, в района на местност „Дъното“ е открита една мрежа в работно положение с обща дължина около 100 м. Уловената в нея риба от видовете каракуда – около 10 кг и шаран около 4 кг е освободена и върната обратно в язовира.
При проверка в района на местност „Баташки залив“ е открита още една мрежа в работно положение с обща дължина около 120 м и 9 бр. винтери с около 15 кг уловени раци в тях. Раците са върнати обратно във водата. Уредите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.
Инспекторите на ИАРА Пазарджик са инспектирали и обекти за търговия с жива и замразена риба, съвместно с инспектори от Агенция по храните-БАБХ – гр. Пазарджик. Нарушения не са констатирани. Представени са всички необходими документи и разрешителни. Съставен е протокол за съвместна проверка.

Коментари