Вашите сигнали

Право на отговор: Историята, разказана от най-голямата дъщеря на Бела Михайлова

Бащата Костадин с четири от децата си, Аксения, най-голямото дете на семейството, снима
Написано от Вера Велева

След наша публикация, основана на написано във Фейсбук мнение и предаване на БТВ за историята на Бела Михайлова от Велинград, даваме право на отговор на нейната най-голяма дъщеря. Аксения иска да разкаже своята истина за случилото се:

„Здравейте, пиша ви във връзка със Бела Михайлова, жената, която беше залята със киселина. Аз съм най-голямата ѝ дъщеря Аксения Камберова. Бих искала като мое право да ви информирам за нейните деяния. Хора, обръщам се към вас, всички ви, не вярвайте на тази измамница, тя ви лъже. Гледам най-различни постове от нея и сестра и, че децата тоест аз, брат ми и сестрите ми ни гледа тя и иска от вас финансова помощ. Не е ВЯРНО нас ни гледа татко. Майка и, тоест баба ми, е в Италия и тя и праща пари да се лекува. А от вашите пари си живее живота. Захвърли ни като кучета на улицата.

В нощта на случката с нея, аз бях при нея. Мой приятел ми писа да излезем да пием по кафе. И аз попитах мама, казах и мамо ще гледаш ли малката (дъщеря ми), да изляза да пия кафе. Тя ми отговори да ще я гледам, отивай. Аз излязох и някъде след час тя ми се обади, каза ми Сени прибирай се, че трябва да отида до магазина да купя хляб и аз и казах добре мамо тръгвам си. По пътя се срещнахме, тя ми каза влизай вътре, малката е при дядо ти аз отивам за хляб. Прибрах се. И някъде след две минути се прибира сестра ми Стефка Камберова от тренировка по волейбол. Каза ми срещнах мама по пътя каза, че отива да купи хляб. Аз и казах – да знам след като се върне се разбрахме да изкъпем малката и да отида при татко. В този момент ми звъни татко, каза ми, Сени аз съм в Сърница, като се прибера ще дойда да те взема и си отиваме у нас. Аз му казах добре татко, като изкъпем малката ще ти се обадя да дойдеш да ме вземеш.

В този момент мама влиза крещейки: Баща ми бързо идвай. Всички отидохме в кухнята да видим какво е станало. Тя каза на дядо ми: Бързо онзи боклук е на пътя, оля ме с киселина… Дядо ми взе брадвата и излезе до вратата, леко я притвори огледа се и се прибра, каза ни, че го няма, тръгнал си е. Мама си изми косата и отиде в хола пред огледалото и каза: Аз съм си красива, още съм красива. А аз я попитах мамо ти видя ли, че е татко? Тя се обърна и ми каза НЕ, не го видях, беше с маска на лицето и черни дрехи. Добре, а гласа поне чу ли му? НЕ и глас не чух. Аз и отговорих – добре де мамо тогава от къде си сигурна, че е ТОЙ? Тя: Ами познах го по това, че е малко по-висок от мен. Аз реагирах, че има много хора с малко по-високи от теб. От там линейката пристигна. Полицията също, следователи. И започнаха да я разпитват, а на мен ми каза да отида в другата стая. Аз отидох и чувам, че тя им казва видях го. Оля ме и избяга. Исках да се намеся и да кажа, а тогава защо на мен ми каза друго? Но тя не ми позволи.

Разказва на ляво на дясно, че е имала от баща ми психически и физически тормоз. Което не е вярно. Много често ни оставяше сами, докато татко е на работа. Когато исках да излизам с нея, тя ми казваше, че се срамува от мен, защото вече съм голяма, а ако искаш да излизаш с мен ще ми казваш КАКО а НЕ МАМО ми казваше.

За жалост много хора няма да ми повярват, но това е коварната истина даже има още много, но просто много ме боли докато го пиша и не мога повече.“

Днес Аксения живее със собственото си семейство в Перник. Когато ни изпрати този текст, тя сподели, че в момента най-малките и брат и сестра живеят с баща и.

 

Коментари