Общество

Посрещаме Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия с нови 7 загинали

Написано от Величка Ачева

На 19 ноември в България и по света ще бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Нашата страна ще отброи поредната трагедия, която днес вече взе 7 жерти и рани 21 души, загинали в катастрофа между пътнически бус и товарен камион край с.Микре. 

Нека прочетем един апел на заместник- областния управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата Петър Белчев, който по стечение на обстоятелствата идва заедно с новината за трагедията на пътя край Микре:

На този ден почитаме паметта на загиналите и изказваме съболезнования на близките им. На този ден изразяваме и дълбоката си благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите и всички, които ежедневно оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.

Всяка седмица по пътищата на страната в резултат на пътнотранспортни произшествия десетки граждани на България – мъже, жени и деца, приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки на пътя. В съвременните условия следва още по-съсредоточено да се вгледаме в нашето поведение като пешеходци, водачи и пътници, като родители, като организатори и администратори, защото безопасността на движението е споделена отговорност.

Отправяме апел към всички ръководители на институции и организации, отговорни за движението по пътищата и състоянието на пътната инфраструктура:

Нека положим повече усилия, за да ограничим и предотвратим възможните опасности, които са причина за пътнотранспортните произшествия!

Нека в името на живота се обединим!

 

Петър Белчев

 

 

Коментари