Криминално

Полицаи откриха минилаборатория за производство на „пико“

police goliama
Написано от Елена Станоева

Пазарджик Поредната успешна реализация по противодействие на производството на наркотици проведоха служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Самата полицейска акция е проведена в петък и събота на територията на областния град.

 

Екипите от сектора извършили претърсване в жилището на криминално проявения Й.Ж.- 48г. от Пазарджик. Вътре била открита мини лаборатория за производство на синтетичен наркотик от вида „пико“. Полицаите намерили химически вещества използвани за изработката на опасния наркотик, 37 кутии с таблетки на лекарствени продукти използвани за извличане на психоактивно вещество, везни, епруветки. Открита е и над 23 грама готова продукция , която реагирала положително на метамфетамин. В автомобила ползван от Й.Ж. криминалистите намерили още 120 кутии, съдържащи блистери с хапчета от два вида лекарства. Мъжът е задържан в ареста, а оборудването заедно с вече готовия наркотик са иззети.

По случая е образувано полицейско производство за производство на високорискови наркотични вещества. Процесуалните действия продължават под наблюдението на Районната прокуратура в областния град.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари