Общество

Пазарджишките майки подкрепиха лечението на Димитър Ричков

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

След Великденския базар, Движение на българските майки Пазарджик реши да започне да дарява част от набраните средства за лечение на болни деца от областта. 1000 лв. от ДБМ преведоха по сметката на Димитър Георгиев Ричков на 10 години от Пазарджик.

Болестта, от която страда малкият Димитър, е анапластичен едроклетъчен Неходжкинов лимфом III степен. Всеки, който има възможност може да помогне на детето, което се бори със заболяването от 5-годишно. Сега на Митко му предстои трансплантация в чужбина.

Това е банковата сметка:

Предстои голям благотворителен концерт на 14 май от 18 часа в зала „Маестро Г. Атанасов". Участници са представителни ансамбли, състави, клубове и индивидуални изпълнители от община Пазарджик, както и ученици от НУ „Отец Паисий" и ОУ „Проф. Иван Батаклиев". Всеки, който иска да помогне на Митко, може да го направи, като си купи покана за благотворителния концерт, както и като дари средства в кутиите в училището и в зала „Маестро Георги Атанасов".

Тази година благотворителният базар събра 5940лв. В сумата е включено и вече традиционното дарение на Български майки от Чикаго, като тази година те изпратиха 800лв., която от Движението с прибавили към общия резултат.

Две седмици преди базара, благодарение на инициатива на Good Vibes Yoga Studio към дарителската кутия на ДБМ бяха събрани 150лв.

Традиционно, част от събраните средства ще отидат за работещите проекти на Звеното, а именно:

“СТЪПКА НАПРЕД – 9” за учебната 2018/2019г. – стипендии за висок успех присъдени на деца настанени за отглеждане в Център за настаняване от семеен тип. За тези 8 години бенефициенти на проекта ни са били деца настанени в ЦНСТ – Брацигово, ЦНСТ-Пазарджик Запад, ЦНСТ-Звъничево.

“Дари Обяд” – ще стартира за трета учебна година през 2018/2019г. Досега бенефициенти по този проект за били деца, които са полусираци, от многодетни семейства, социално слаби..които растат в семейна среда. Ученици, които са на целодневна форма на обучение от следните училища: НУ “Васил Левски”, НУ “Отец Паисий”, НУ “Васил Друмев”, ОУ “Св.Св.Кирил и методий”с.Ивайло, СУ”д-р Петър Берон”. Надяваме се, през третата година да успеем да подпомогнем повече деца от гореизброените училища. “Приеми ме” – проект насочен в полза на приемни деца от Област Пазарджик – коледни партита, посещение на детски центрове и др.

Коментари