Институции

Пазарджик: Стотици поискаха Националната програма за саниране да продължи

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Подписка в подкрепа на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради стартира от Пазарджик. Стотици жители на областния град се събраха днес пред сградата на Община Пазарджик в подкрепа на Националната програма за саниране. Срещата се инициира от кмета на общината Тодор Попов в подкрепа на политиката на правителството за обновяване и енергийна ефективност на жилищните блокове в страната. На нея присъства и областният управител Стефан Мирев, който заяви, че Националната програма за енергийна ефективност е една от най-успешните програми на Правителството. Той поздрави гражданите за заявената позиция тази програма да продължи.

В област Пазарджик до момента са санирани 69 сгради, а подадените заявления за участие са 194. Мирев изрази увереност с общите усилия на държавата, местната власт и обществеността политиката по саниране да продължи и след приключване на първия етап. 
Пазарджик е първият областен град в България, в който гражданите изразяват публично подкрепата си за продължаване на Националната програма за енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради. Подписката ще бъде изпратена до Министър-председателя и Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Коментари