Вашите сигнали

От пощата: Недоволство от състоянието на пътя Пловдив-Пещера

Написано от Величка Ачева

Възмутен гражданин се свърза с нас, за да ни разкаже за лошото състояние на пътя Пловдив-Пещера и отворилите се дупки след зимния сезон."Случвало ми се е в този участък съм късал гума, чупил съм амортисьор. Желанието ми е с моя сигнал да предотвратя подобни инциденти и, дано не става никога, катастрофи", сподели с наш репортер Ангел. За негова изненада от АПИ му отговорили, че в близката година не е предвиден ремонт на този път. Нашият читател не приема факта, че предварително се решава къде ще се ремонтира, без моментна оценка. 

Все пак в региона в момента ударно се ремонтират основните пътища. Преди дни бяха преасфалтирани цели участъци по пътя Пазарджик-Пещера-Батак.

В 500-метров участък в пазарджишката част на АМ „Тракия“ днес движението ще се извършва само в скоростната лента. Агенция „Пътна инфраструктура“ уточнява, че от км 66+000 до км 66+500 в посока София активната и аварийната ленти ще бъдат затворени за движение поради отстраняване на аквапланинг.

Обходен маршрут заради ремонтни дейности на пътен възел „Мухово“ при км 46 /в софийския участък на магистралата/преминава през пътен възел „Церово“ за направленията Ихтиман-Пловдив и Костенец-Пловдив. Срокът е до 30 април.

Първокласният І-8 също е с ограничения. Те са в отсечкатаПазарджик – Цалапица от км 197+000 до км 206+000. Поетапно днес ще се затварят на лява и дясна ленти за движение, поради аварийно запълване на появили се деформации на пътната настилка с топла асфалтова смес.

Поетапно ще се затварят и лентите за движение на път ІІІ-842 Юндола-Белово като причината отново са деформации на пътната настилка и запълването им. По този път движението ще се осъществява по този начин до 20.04.2018 г.

Може би все пак ще се намери начин за се закърпят и дупките по пътя Пловдив-Пещера.

Коментари