Криминално

Откриха 6000 кутии нелегални цигари в камион на магистралата, в Пещера – 970 таблетки забранени у нас лекарства

Написано от Елена Станоева

Пазарджик

Солидно количество цигари без бандерол са открити иззети от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. За това информира пресцентърът на ОД МВР.

 

На 17 май, малко преди обед, в района на АМ „Тракия“ полицаите извършили проверка на товарен автомобил „Рено“ с ремарке и двете с турска регистрация. Камионът бил управляван от 62-годишен гражданин на южната ни съседка. При щателна проверка на влекача и ремаркето били открити общо 120 000 къса цигари пакетирани в 6000 кутии, носещи марката “Cosmopolitan”, всички без акцизен бандерол. На мястото е извършен оглед , а тютюневите изделия са иззети. Водачът е задържан в ареста за срок от 24 часа, по случая се води досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Пещера

В Пещера са открити и голямо количество забранени за притежание лекарствени средства и  аналози на високорискови наркотични вещества. Вчера на улица в един от кварталите на родопския град криминалисти т РУ – Пещера засекли 48-годишния пещерец М.К. При последвалата проверка и личен обиск на мъжа били открити множество блистери с лекарствата „Субутекс“ и „Сереста“. Иззети са общо близо 970 таблетки от двата вида лекарствени средства, чието притежание е забранено на територията на страната ни. М.К. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано бързо производство.

Коментари