Криминално

Открито е тялото на Росен Ангелов, когото полицията издирваше за шесторното убийство

Написано от Величка Ачева

София

По първоначални данни на МВР Ангелов се е самоубил с малокалибрено огнестрелно оръжие със заглушител. 

Тялото е намерено в къща във вилната местност до село Луково, където полицията издирваше обвиняемия за тежкото престъпление. Полицията и военните се натъкнали на трупа, след като започнали физически да претърсват къщите в района, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов:

Около 14ч. при поредното претърсване и прочистване на изоставена къща в една от стаите е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държи в ръката пистолет. На пръв поглед се вижда, че има огнестрелна рана в областта на слепоочието. Към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта.   

Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени. В търсенето се включи и армията, бяха използвани хеликоптери и дронове.  Маринов обяви, че специалните части и техниката в района постепенно ще бъдат изтеглени. 

На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър. Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка. 

Заподозряният убиец има три присъди. Издирва се още от 2009 година насам, когато е осъден задочно за блудство с 12-годишно момиче отново в района на Искърското дефиле. 

Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Сред местните е бил известен като Горският човек. 

Властите оповестиха и негова психологическа експертиза, изготвена в затвора: 

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.

Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство Ангелов вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза./БНР/

 

Коментари