Общество

Отборът на Математическата отива на републиканското състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Написано от Елена Станоева

Пазарджик Отборът на МГ „Константин Величков“ спечели областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, съобщава Областна администрация. ХVІ-те областни ученически състезания са проведени в парк „Острова“ под патронажа на областния управител Стефан Мирев.

 

Участвали са 12 отбора – ученици от 6 и 7 клас, победители в общинските състезания. Те са демонстрирали умения и реакция за действие в обособени центрове за земетресения, а също и в център за производствени аварии, включващ химическа, биологична и радиационна защита, индивидуални средства за първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари. Победителят, отборът на Математическа гимназия „К. Величков“ събира сбор от 278 точки от всички дисциплини. Само с 2 точки по-малко на второ място е отборът на ОУ „Патриарх Евтимий“ – Пещера с 276 точки, а на трето са учениците от СУ „Ал. Иванов – Чапай“ – Белово с 239 гочки. Класирането на останалите отбори е:

4. ОУ „Отец Паисий“ гр. Батак – 239т.

5. ОУ „Христо Ботев“ с. Калугерово, община Лесичово- 236,5т.

6. СУ „Методий Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград – 233,5т.

7. СУ „Христо Ботев“ гр. Септември – 233т.

8. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Стрелча – 228,5т.

9. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сърница – 222т.

10. ОУ „Отец Паисий“ – Попинци, община Панагюрище – 208т.

11. ОУ „Христо Ботев“ – с. Дорково, община Ракитово – 195,5т.

12. СУ „Народни будители“ гр. Брацигово – 193,5 т.

Областният управител Стефан Мирев e връчил купи и медали на отборите класирали се на първите три места, а останалите 9 отбора получават плакети от директора на РДПБЗН комисар Иван Панайотов. Организатори на състезанието са РДПБЗН, РУО и Областен съвет на БЧК, наградният  фонд е осигурен от Областна администрация Пазарджик.

Отборът на МГ „Константин Величков“ ще представи област Пазарджик на републиканския кръг от ХVI-те ученически състезания по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

Коментари