Криминално

Окръжният съд осъди на 30 години затвор убиецът на Катя от Пещера

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

30 години затвор при първоначален строж режим наложи Окръжен съд-Пазарджик на 45-годишния Георги Генов, който уби съпругата си Катя на кръстовище в Пещера, съобщи Телемедиа. Убийството беше извършено на 1 септември миналата година. Присъдата може да бъде обжавана пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.

Делото срещу убиеца Георги Генов бе гледано за втори път, след като през месец май Окръжен съд-Пазарджик го осъди на 25 години лишаване от свобода. Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив от адвоката на Генов и близките на Катя.Според апелативните магистратив протокола на съдебния състав, постановил наказанието, липсва подпис на председателя Ивета Парпулова, което стана и причината делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав.

Съдебният процес премина отново по реда на съкратеното съдебно следствие. Адвокатът на подсъдимия Хари Харалампиев поиска делото да бъде върнато на прокуратурата заради допуснати нарушения.

В съда отново дойдоха близки и приятели на почерненото семейство, които поискаха доживотен затвор за убиеца Георги Генов. Прокурор Ангел Панков настоя за максимална присъда.

В правото на лична защита Генов заяви, че не е лош човек и много съжалява за смъртта на Катя. Окръжният съд го призна за виновен затова, че по особено мъчителен и жесток начин е убил съпругата си и му наложи присъда от 30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата може да се обжалва пред Апелативен съд-Пловдив.

Коментари