Криминално

Окръжен съд Пазарджик увеличи на 4 години присъдата на Лазар Влайков

Написано от Елена Станоева

Пазарджик

Окръжният съд в Пазарджик увеличи на 4 години затвор наказанието на бившия председател на ОбС – Септември Лазар Влайков.

 

Той е обвинен в това, че не е упражнил контрол върху пистолета си, с който през 2017 г. в село Виноградец 6-годишно дете простреля смъртоносно собственика на заведение Атанас Тонкев. В него Влайков и приятели празнували рожден ден, на който той присъствал със законно притежавания си пистолет „Глок“. По време на празника компанията е стреляла с газови пистолети, а Влайков извадил и своя. Незнайно как оръжието попаднало в ръцете на шестгодишното момче. Експертизи доказаха, че смъртоносният изстрел е произведен именно от него.

Заради това, че не е опазил оръжието си, през месец май тази година Районният съд в Пазарджик наложи ефективна присъда от  3 години и 4 месеца. Делото беше разгледано по съкратената процедура. Съдебният акт беше обжалван от Влайков с искане за по-малко наказание, а от своя страна прокуратурата протестира решението и поиска увеличаване. Окръжният съд уважи иска на обвинението. Присъдата е окончателна.

В момента Лазар Влайков е независим общински съветник в Септември, след като ГЕРБ сне доверието си от него.

Коментари