Институции Общество

Общежитието на СУ „Г. Бенковски“ отвори врати изцяло обновено

Написано от Елена Станоева

Пазарджик Днес настанените в общежитието към СУ „Георги Бенковски“ ученици официално влязоха в напълно обновената си сграда. Откриха я кметът на Пазарджик Тодор Попов, директорът на школото Наталия Александрова и изпълнителят „Еко-Хидро“, в лицето на Георги Делчев.

 

Ново в сградата е всичко – от парната инсталация, до вътрешното обзавеждане и външното боядисване. Общежитието е с капацитет 220 места и го ползват ученици от всички средни и професионални училища в града. сградата разполага с малка кухня – трапезария  стая за самоподготовка на всеки етаж. Стаите са с по 2 или три легла и самостоятелен санитарен възел. Разполага и с рампа за тези, за които ползването на стълби е непосилно. Обезпечена е с пожароизвестяване и видеонаблюдение.

Преди прерязването на лентата кметът подчерта, че с добра воля  разбиране две училища – СУ „Георги Бенковски“ и Спортно училище съжителстват в обща сграда, а децата в общежитието са дори от повече училища. Той изрази увереност, че обновената физическа среда ще им даде удобство и уют и те спокойно ще могат да се съсредоточат върху образованието си. Пожела на учениците високи цели, които да реализират, за да успяват в живота. Попов припомни, че само през тази годна в спортни бази и съоръжения Общината е вложила 3 милиона лева.

Това, че и ученици, и колектив оценяват стореното, пролича от старанието, с което всички се бяха подготвили за церемонията и аплодисментите, с които посрещнаха градоначалника.

Ремонтните дейности са извършени по Проект „Обновяване и модернизиране на образователната инфраструктура в град Пазарджик – общежитие на СОУ "Георги Бенковски", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Димитър Гачев", СУ "Д-р Петър Берон" и ОУ "Христо Ботев“.

Коментари