Спорт

Нови отличия за „Шампион“, този път от Пловдив

Написано от Елена Станоева

Пазарджик, Пловдив Поредни отличия донесе 25-метровия басейн Младост в Пловдив за СК „Шампион“. Там беше проведен ІV турнир по плуване „Спринт“, организиран от едноименния местен клуб и БФПД, за родени 2008 г. и по-големи. Участие в него са взели близо 460 плувци от 40 клуба. След него, в актива на СК „Шампион“ е купата за най-добър плувец, 1 златен и два сребърни медала.

 

Награда за най-комплексен плувец в своята възрастова група (родени 2007-2008) получава Томас Григоров (9 години), който е постигнал най-добър общ резултат от четирите дисциплини, в които е участвал – 50 бътерфлай, 50 гръб, 50 бруст, 50 свободен стил. За тези си постижения Томас е получил купа, парична награда и мешка от организаторите и спонсорите на турнира. Окичил се е и с 2 сребърни медала – на 50 бътерфлай и 50 бруст с лични постижения. Компания на Томас прави Георги Илиев, който е спечелил надпреварата в стила бруст и златен медал. Резултатите на малките ни момчета са ценни и поради факта, че се състезаваха с година по-големи, което е знак за добър потенциал, коментират треньорите.Само преди седмица същите плувци са спечелили медали и от турнира по плуване в Кавала.

Добри  резултати са постигнаха също Иван Христосков, Йордан Гюров, Любомир Германов, Ангел Франгов, Йоана Бабачева, а своите лични резултати са подобрили Христо Георгиев, Димитър Сотиров, Ивайла Цветкова, Маурисио Папазов, Емил Грозданов, Петър Маслев, Симеон Бобеков, Ивон Ханджийска, Габриела Маринова, Елена Дочева.

Коментари