Криминално

Неуспял апаш опита да уреди свободата си с 20 лева

arestant
Написано от Елена Станоева

Септември Криминално проявен, направил опит да извърши домова кражба и предложил подкуп на полицейски служител, е задържан в ареста на РУ-Септември. От полицията в Пазарджик уточняват, че вчера сутринта в Септември гражданин забелязал мъж, който се опитвал с отвертка да отвори входната врата на жилище, собственост на жена от същия град.

 

Междувременно полицай от местното управление отивайки на работа забелязал случващото се и реагирал на призива на гражданина. Униформеният задържал на място крадеца, а минута по-късно пристигнали и колегите му от дежурния автопатрул. Оказало се, че заловеният е 54-годишният пазарджиклия Н.А. – криминално проявен и регистриран за кражби на територията на страната и в чужбина.

Докато пристигне автопатрулът Н.А. опитал да уреди свободата си, като предложил на полицая сумата от 20 лева, за да го пусна да избяга. Така освен за опит за кражба спрямо него се води и полицейско производство за подкуп на длъжностно лице.

Случаят е докладван на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Със свое постановление прокурор е удължил ареста на Н. А. със 72 часа. Продължава работата по изясняване на евентуална съпричастност на Н.А. към други взломни домови кражби, извършени на територията на Септември.   

Коментари