Криминално

Над 80 различни нарушения установи полицейска операция за ден

Написано от Елена Станоева

Пазарджик, Пещера Десетки нарушения на Закона за движение по пътищата и множество незаконни търговски обекти са установени при мащабна полицейска акция на територията на Пазарджик  и Пещера, съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Пазарджик. Както ПЗИНФО съобщи вчера, тя  бе реализирана с участието на сили и средства от ОДМВР, районните управления в Пазарджик и Пещера, екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив и инспектори от ТД на НАП-Пловдив.

 

Основната цел на екипи бяха проверки в пазарджишкия квартал „Изток“, в пещерските „Луковица“ и „Пирин“ за наличие на нелегални  търговски обекти, в които се извършва дейност. Проверени са общо 35 обекта, като от тях 16 се оказали незаконни и предстои да бъдат запечатани. От данъчните инспектори са съставени 23 акта за установяване на различни по вид административни нарушения, като обособен в приземен етаж от къща магазин, където служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ констатирали търговска дейност с маркови спортни стоки и парфюми от реномирани марки без съгласието на притежателя на правата за тези марки в страната ни. Докато трае операцията полицейските служители са извършили и проверки на стотици моторни превозни средства и техните водачи. Констатирани са над 70 нарушения по Закона за движение по пътищата. На всички водачи са съставени актове.

В хода на акцията криминалисти от РУ-Пазарджик са предприели и действия по неутрализиране на незаконна дейност за производство на наркотични вещества. При проверка в землището на пазарджишкото село Сбор, в м. „Моловица“ органите на реда установили нива, засадена с марихуана. При проведеното разследване станало ясно, че производители на забранената стока са И.С.- 42г. от Пазарджик и 25-годишната И.П. от село Черногорово. От местопрестъплението били иззети 205 растения канабис с височина между 45 см и 145 см, като общата им маса е около 37 кг. Двамата производители на наркотици са задържани, а по случая е образувано полицейско производство.

Коментари