Институции Общество

Наградиха носителит на приза „Професионалист на годината“ при специалистите по здравни грижи

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Състоя се церемонията по награждаване на тазгодишните носители на приза „Професионалист на годината“, който се организира то Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи /БАПЗГ/. Областният управител Стефан Мирев връчи наградите на победителите в отделните категории и поздрави представителите на Регионалната колегия на българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в област Пазарджик по случай Международния ден на сестринството, който се отбелязва на 12 май.
„Вашата нелека професия е една от най-престижните и хуманни професии в света. Вие сте хората, които даряват, спасяват, вдъхват надежда и с усмивка помагат на нуждаещите се. Благодарим Ви от сърце за подкрепата, състраданието и денонощните грижи", каза в приветствието си областния управител и пожела здраве и успехи на специалистите по здравни грижи в област Пазарджик.

Със свое решение Управителният съвет на Регионална колегия на БАПЗГ – Пазарджик излъчи победителите на регионално ниво сред направените от дружествата номинации за 2017 г.. В различните категории на конкурса те са:
– в категорията „Редова м.с." – м. с. Величка Мушева – Чавдарова от МБАЛ Пазарджик;
– в кат. „Медицински лаборант" – кл. лаб. Первин Еминова от МБАЛ Пазарджик;
– в кат. „Акушерка"- ак. Силвия Куртева от УМБАЛ „ПЪЛМЕД" – МС „ЗДРАВЕ" – Пазарджик;
– в кат. „Ръководител здравни грижи" – гл. м.с. Божурка Маринова от УМБАЛ „ПЪЛМЕД" – МС „ЗДРАВЕ" – Пазарджик;

Най-добрата акушерка Силвия Куртева/Джиева/ и главната медицинска сестра с награда в категория „Ръководител здравни грижи". И двете работят в УМБАЛ „ПЪЛМЕД" – МС „ЗДРАВЕ" – Пазарджик

Регионалната колегия на БАПЗГ в област Пазарджик отбелязва своя професионален празник за 12-та поредна година.

Коментари