Общество

Младшите посланици на ЕП от гимназия „Аксаков“ с изненада за пазарджиклии на пл. „К. Величков“ утре

Написано от Елена Станоева

Пазарджик От утре, 11 януари 2018 година, България официално ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз.

 

Младшите посланици от ПГ "И.С.Аксаков" – Пазарджик, приели мисията да ни информират за гражданските ни права, ще ви очакват в 13,30 часа на пл. „Константин Величков", за да ви отговорят на въпросите: За какъв период България ще е председател на Съвета на министрите? Кои ще са основните области? Кой е девизът на Българското европредседателство? Къде може да се прочете този девиз от всички? От коя държава приемаме европредседателството и коя страна ще бъде след нас председател на Съвета на ЕС? Каква е разликата между Съвета на Европа и Съвета на Европейския съюз и какво е общото между тях? Koи са петте основни права, които трябва да знаем? Знаете ли отговорите? Аксаковските младши посланици на ЕП, ще ви отговорят утре – 11 януари от 13,30 часа на пл. „Константин Величков”.

Ще получите книги и брошури, които ще ви помогнат да бъдете пълноправни европейци в България и българи в Европа. За най-малките, нашите посланици са подготвили и книжки „Нарисувай Европа”.

Ще запаметим деня на европредседателството и с кадър с младши посланик на ЕП със специалната рамка на Аксаковци. Очакваме ви утре! Специални благодарности на партньорите от Областен информационен център -Пазарджик, Информационното бюро на Европейския парламент и Община Пазарджик. 

ПГ „И.С. Аксаков“

Коментари