Спорт

Михайлов и Попов откриха ново футболно игрище от последно поколение в Пазарджик

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Президентът на БФС Борислав Михайлов и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов откриха нов футболен терен от последно поколение на спортна база „Георги Бенковски”.

Над 200 деца от Академията на Хебър със своите треньори, както и десетки футболни деятели, фенове и родители присъстваха на събитието.

Кметът на Община Пазарджик Тодор Попов изрази своята благодарност и признателност към ръководството на БФС в лицето на  Борислав Михайлов за неговата подкрепа и отношение към футбола в Пазарджик.  

Игрището е с размери 111/72 м., има дренираща система, покритие от изкуствена трева за професионални цели сертифицирана по стандартите на Световната федерация по футбол FIFA QUALITY & FIFA QUALITY PRO.

Допълнително е монтирано и подходящо осветление. Така изцяло се завършва комплекса от спортни съоръжения на парк "Стадиона" в Пазарджик.

Сред гостите на тържеството бяха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков, председателят на Хебър 1918 Найден Шопов, колегите му от УС, председателят на ОС към БФС – Пазарджик Спас Иванов, бившият национален вратар Георги Петков, лицето на пазарджишкия спорт Ренета Камберова и други.   

През тази година се навършват 100 години организиран футбол в Пазарджик. По този повод Община Пазарджик и ФК Хебър-1918 предвиждат редица инициативи, които по различен начин да отбележат вековния юбилей. Клубът вече представи юбилейното лого и бранд, а до края на месеца ще бъде представен и юбилейният екип.

На 26-и май ще бъде футболната част от празника с двубой между ветераните на Хебър и Левски (София) и двубой на мъжете срещу Сливнишни герой (Сливница).

В рамките на юбилейните чествания ще бъде представена пощенска марка, паметник, филм, книга, турнир по мини футбол и още различни инициативи.

 

Коментари