Общество

Мира ще бъде оперирана

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Кампанията за набиране на средства залечението на 16-годишната Миролюба Тодорова успя. Средствата са събрани и операцията на момичета е насрочена за 22 януари. Необходимата сума беше събрана  след активна благотворителна дейност в последните месеци на миналата година средствата бяха осигурени. Пазарджиклии така се активизира за добрата кауза,че  събраната сума е почти двойно. Още на концерта на 22-ри декември от сцената на ДКТ „Константин Величков“ майката на Мира съобщи, че допълнителните средства ще бъдат пренасочени към друго нуждаещо се от лечение дете и.

В събирането на средствата се включиха ансамбъл  „Елица“, ПТС „Чудесия“, ПТС „Чавдар“, ПТС „Детство“, ОДК, Младежки театър „Приятели“ към Младежкия дом, Местните училища също помогнаха. Гимназията по икономика и мениджмънт, Гимназията по механотехника, ЕГ “Бертолт Брехт“, НУ „Отец Паисий“, ОУ „д-р Петър Берон“, ОУ „Климент Охридски“ участваха в добрата кауза. Танцови и певчески формации от страната и от София, събрани в концерт под надслов „За бъдеще добро да се хванем на хоро“, на всички вас, които тази вечер сте тук. Дори деца от детските градини и училища от Пазарджик изработиха оледни артикули и направиха с тях  в Коледния базар във фоайето на Общината, средствата от който, също са дарени за Мира.

 Припомняме,че певицата от ансамбъл „Елица“ се нуждае от оперативно лечение. Тя страда от  торако-лумбална ес-образна сколиоза от 3-ти тип по Ленке и наличие на значима ротация с ребрен гибус. За да не остане Мира неподвижна лекарите са категорични, че се нуждае спешно от импланти за задна стабилизация – до 24 педикуларни винта и 2 CoCr рода, алографт, и консумативи за невромониториране./www.pazardjik.marica.bg/

Коментари