Любопитно Общество

Кристиян Христов за отличията в Дубай: Това признание не е само за нас, това е оценка за българския туристически продукт

Написано от Вера Велева

На бляскава церемония в PALAZZO VERSACE DUBAI, собствениците на хотели СИРОНА – г-жа Сърнела Гешева и г-н Кристиян Христов, станаха първите и единствени българи, които получиха  HAUTE GRANDEUR GLOBAL AWARDS, при това в четири категории. Имате 8 награди за двата хотела.

Г-н Христов, разкажете какво представлява конкурса HAUTE GRANDEUR GLOBAL AWARDS?

Признат като най-престижното събитие в луксозното гостоприемство, конкурсът всяка година избира най-добрите луксозни марки в туристическата индустрия в световен мащаб. Ако ми позволите да направя сравнение, това са своеобразните „ОСКАРИ“ в туризма. Безценното в случая е, че не жури избира и класира победителите, а това става по най-обективния начин – хората влизат в сайта и гласуват онлайн за номинирания хотел, като така дават своята оценка и отзиви за престоя си в него. Този прозрачен процес гарантира безпристрастни резултати. Медиен партньор на събитието бе сп. Fordes, а лично министъра на културата на Дубай приветства всички участници. Самите организатори на конкурса решават кои хотели да номинират.  Спа Клуб Бор и Балнео-хотел  Свети Спас бяха номинирани в 4 категории, като всеки спечели и в четирите. Това са 8 награди, което е изключителен успех!

Кажете нещо за конкуренцията?

Имаше представители от над 70 държави от всички континенти. Ще спомена само някои от тях – Ritz-Carlton, 4 seasons, Armani hotel Dubai, 5 Palm Jumeirah Dubaiq, Clinique La Prairie, Швейцария, Iconic Santorini и др. Конкуренцията беше жестока и на световно ниво и точно затова, наградите, които спечелихме са толкова ценни. Държа да отбележа обаче, че това признание, не е само за нас – това е оценка за българския туристически продукт и най-важното –  за  нашия град, чийто природни дадености и богатства са неразделна част от него.

На какво се дължи този изключителен успех?

Вече 10 години нашия бранд се налага на пазара и има своите лоялни клиенти. През последните две години обаче, ние променихме цялостната концепция на  работа. На първо място качеството на предлаганата услуга, маркетинговата ни и рекламна стратегия, както и иновативни и устойчиви пазарни стратегии. И, като че ли най-важното от всичко е, че не се страхуваме да експериментираме. Бих казал дори, че сме рискови играчи. Разбира се, не всички идеи се оказват успешни, но голямата част от тях се реализират. Международното признание, което получихме в Дубай, ми дава увереността, че промените, които правим работят и ни водят в правилната посока. Това е признание, че българския туристически продукт е напълно съизмерим с качеството и услугите в световно признатите хотели. Разбира се, нищо от това не би се случило, без усилията и професионализма на целия екип. Смело мога да кажа, че на фона на кризата с кадрите в туризма, като цяло, ние имаме устойчивост, която се дължи на факта, че привличаме хора, които обичат професията си. Създали сме една динамична работна среда, в която хората могат да се развиват, а всяко мнение, идея и предложение са чути и сериозно обсъдени. А топлото посрещане, с което колегите ни изненадаха, след завръщането ни от Дубай е най-голямото доказателство, че те се чувстват оценени и успехът е на всички нас.

Как ще допринесе ли тази награда за бъдещото развитие на хотели „СИРОНА“?

Това признание е не само гордост, но и голяма отговорност. То е едно предизвикателство, което ни дава увереност, че трябва да се развиваме и да надграждаме продукта си постоянно. Това е и мотивация да поставим още по-високи изисквания. Не спираме дотук! Има още много работа за вършене. Искам да благодаря на всички, които са гласували за нас! Радвам се, че все повече хотели в града ни получават високи награди и отличия и съм убеден, това допринася за видимостта и разпознаването на СПА столицата на Балканите, като една европейска туристическа дестинация.

Източник: http://velingrad-bg.com

Коментари