Институции Общество

„Клас на месеца“ ще има и през новата учебна година

u4eben den zvanec
Написано от Величка Ачева

И през новата учебна година Община Пазарджик ще продължи да търси „Класа на месеца”. Срокът за подаването на информацията в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) е до 5-то число на следващия месец.

Номинациите ще бъдат оценявани по следните критерии:

– Толерантност, взаимопомощ и сплотеност на класа.

– Успех на класа.

– Редовно посещаване на учебните занятия.

– Дисциплина.

– Активност на класа и нови идеи.

– Постижения на класа.

–  Поддържане и опазване на материалната база.

Победителите за всеки месец ще получат грамота и плакет. А в края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – еднодневна екскурзия и ще излъчи „Клас на годината”.

Първият „Клас на месеца” за учебната 2018/2019 г. по традиция ще бъде излъчен по повод  Деня на толерантността – 16 ноември. В конкурса могат да участват учениците от 1 до 12 клас от всички училища на територията на Община Пазарджик. Всяко училище може да излъчи по един клас всеки месец от съответната възрастова група – начален курс, среден курс, горен курс.

През учебната 2017/2018 г. в конкурса под мотото „Бъди отговорен – бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/, се включиха 24 класа от 9 училища в общината. Голямата награда в конкурса спечелиха учениците от четвърти „в” клас от НУ „Отец Паисий” с класен ръководител Елена Бишурова, които получиха приза „Клас на годината”. Наградата им бе еднодневна екскурзия до Копривщица и посещение в „Музея на хляба”, където четвъртокласниците се впуснаха в истинско приключение по пътя на хляба от зърното до пещта.

В знак на уважение кметът на общината Тодор Попов изпрати лично благодарствено писмо до родителите на децата от класовете носители на приза „Клас на месеца” – ноември – IV „в” от СУ „Георги Бенковски”, декември – IV „в” от НУ „Васил Левски”, януари – IV „в” от НУ „Отец Паисий”, февруари – III „а” от ОУ от „Любен Каравелов”,  март – I „б” от НУ „Васил Друмев”, април – III  от ОУ „Стефан Захариев” и май – II „а” от НУ „Васил Друмев”.

 

Коментари