Общество

Златното момиче Ренета Камберова ще се качи на сцената на TEDxPazardzhik

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Рени е от Пазарджик, а живота си до сега посвещава на художествената гимнастика. Индивидуалните й отличия са над 150, а заедно с националния отбор – 81. Най-впечатляващите от тях са абсолютна световна титла през 2014 г., каквато България не бе имала в продължение на 18 години при ансамблите, и медал от Олимпийските игри в Рио през 2016 г. Сред другите й отличия са „Жена на годината“ и „Отбор на годината“ в категория Спорт за 2011, 2014 и 2016 г. 
От 2017 г. Рени е Почетен гражданин на Пазарджик, а историята, която тя ще сподели ще научите на 28-и октомври в ДКТ „Константин Величков“, Пазарджик. 

За първи път Пазарджик ще бъде домакин на най-популярния международен формат TEDx. Първото издание на TEDxPazardjik ще премине под наслов „Мисли глобално, действай локално“.

TEDx е международен формат за споделяне на идеи и опит, разказване на истории, представяне на възгледи и теории. Концепцията му събира на едно място ярки умове, говорители, чиято цел е една – да мотивират публиката, да я срещнат с нови гледни точки и да разпалят смислена дискусия.

За провеждането на подобно събитие се издава лиценз от световната ТЕД организация, която одобрява и следи изпълнението му. Председателят му Александър Иванов коментира, че в България, освен Пазарджик, досега само две групи имат лиценз за TEDx и те не организират формата в своите градове. Той добави, че лицензът за формата в Пазарджик в тази първа година е за 100 човека. Гост-лектори ще бъдат професионалисти в сферите на предприемачеството, спорта, дизайна, изкуството и др.

 

Коментари