Общество

За 18-ти път е време за „Мини Мис Пазарджик“

Написано от Елена Станоева

Пазарджик За 18-та поредна година Общински детски комплекс (ОДК) Пазарджик провежда спектакъла „Мини Мис Пазарджик`2017“. Директорът на ОДК Емилия Спасова съобщи, че програмата на комплекса в Деня на детето – 1 юни, започва преди обяд, като проявите са разпределени в няколко зони –танци, изобразително изкуство, спорт.

 

Целта е да се способства за откриването на млади таланти и стимулиране развитието на децата и учениците в изкуството и спорта. Духовното въздигане на нацията е от особено значение, защото пряко влияе за развитието на всички останали елементи от ценностната система на един народ, пише Спасова.

Зона 1 в Деня на детето е посветена на музикалното изкуство. От 10.30 ч. на пл. „К. Величков“ (Тортата) ще излязат детско-юношески, средношколски състави и индивидуални изпълнители. Танцовото изкуство включва класически, спортни, съвременни и български фолклорни танци. Ще участват школи и клубове към Детски комплекс, Младежки дом читалища, училища и детски градини.

В Зона 2 (пред сградата на Община Пазарджик от 11.30 часа) ще се развихрят творците от 5 до 15 години в областта на изобразителното изкуство. Могат да рисуват на асфалт или статив, а темата и техниката са по техен избор.

От 11.00 часа, на бул. „България“ (до Зона 2), висок адреналин предлага Зона 3, или състезание с ролери. Могат да участват всички ученици от 1 до 6 клас, разпределени  3 възрастови групи. Във всяка от групите ще бъдат връчени награди за І, ІІ и ІІІ място за най-добро постижение.

Празникът завършва с детски спектакъл Малка Мис Пазарджик`2017  в  зала „М. Г. Атанасов” от 19.00 часа. В конкурса  участват  момичета от всички училища в общината, родени през 2009 и 2010 година /кастингът е проведен месец преди конкурса).

В концертната програма ще участват състави и школи към Общински детски комплекс – Пазарджик, спечелили призови места на Национални конкурси през  учебната 2016/2017 година.

Наградите за участниците в конкурса и тези в концертната програма са осигурени от спонсори и от бюджета на ОДК- Пазарджик. Освен за класиралите се на първите три места награди ще има за всички участнички в конкурса и всички участници в програмата, както и награда на публиката.

Коментари