България Институции

Заместник-министър Стефан Балабанов откри 25-ото изложение „SEСURITY- Защита и сигурност 2018”

Написано от Величка Ачева

София

Сигурността и безопасността са предизвикателство и основна грижа за всеки човек и организация в днешния глобализиращ се свят. С тези думи зам.-министър Стефан Балабанов откри поредното издание на международното изложение SECURITY EXPO. Той отбеляза, че не по-малко значимо предизвикателство представляват мрежите на организираната престъпност, които не признават граници. И не на последно място – това са корпоративната и персоналната сигурност. Заместник-министър  Балабанов посочи, че и тази година изложението предоставя отлична възможност за среща между производители и търговци на оборудване за сигурност и потребителите, които се интересуват от иновациите в този бранш, а специализираната изложба и съпътстващият изложението семинар са насочени към сигурността и защитата на собствеността, личните данни, живота и здравето на гражданите. 
Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави организаторите от Българската търговско-промишлена палата и партньорите на специализираното изложение и отбеляза, че за всеки кмет сигурността и превенцията са ключови думи. За да бъдат те гарантирани, обаче е необходимо взаимодействие между институциите, посочи още тя и отличи Министерството на вътрешните работи като ключов партньор на Столична община.


Както всяка година, МВР е традиционен партньор и участник в специализираното изложение. От страна на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”-МВР  бе представена най-новата противопожарна техника и специализирано оборудване, закупени с европейски средства. Показани  бяха и други постижения и решения в сферата на сигурността, прилагани от служителите в структурите на Министерството на вътрешните работи.
В рамките на 25-ото изложение SECURITY EXPO 2018 представя богата съпътстваща програма. В нея са засегнати темите за ефективната борба с наводненията, европейските норми и правила за химическа защита, различни системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване, пожарна и охранителна техника, както и механизми за контрол на достъпа, IT и оборудване за „интелигентни сгради“ и домофонни системи.

Коментари