България Криминално

Заловиха телефонни измамници.Единият участвал в измама за 116 000 лв.

Написано от Величка Ачева

Петима мъже са задържани след специализирана полицейска операция, проведена от служители от сектор „Измами“  в ГД „Национална полиция“, СДВР и  областните дирекции на МВР във Велико Търново и София. За трима от тях – П. Н. /35 г./, Н. Н. /40 г./ и П. Х. /34 г./, има данни, че са фактическите извършители, другите двама  – С. Н. /47 г./ контролиращ куриерите, а Г. Г. /49 г./ куриер.  Задържането на петимата е станало непосредствено след като на 9 ноември измамили по телефона възрастна жена от с. Владо Тричков, обл. София. 

П. Н., Н. Н., П. Х. и С. Н. са заловени край с. Джулюница, до Горна Оряховица, а Г. Г. – в района на болница „Александровска“ в столицата, в момент на вземане на сумата от 2700 лева, оставени от жертвата до кош за боклук. На трима от тях –  Н.Н., С.Н. и Г.Г. Районната прокуратура наложи мерки “задържане под стража“ до 72 часа.

При последвалите действия по разследването, в жилището и автомобила на Г. Г. са открити доказателства, сочещи че той е отговорен и за телефонна измама, извършена през месец октомври в София на стойност 116 000 лева.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Коментари