Криминално

Задържаният с кокаин в Огняново, основен дилър на дрога в региона

Написано от Елена Станоева

Пазарджик, с. Огняново Над половин килограм кокаин в няколко разфасовки, малко количество марихуана, три електронни везни и консумативи за разфасоване на дрогата са открити в село Огняново при акция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

 

Задържан е основен дилър на дрога в региона, казват от полицията. Акцията е проведена в резултат на целенасочени действия на криминалистите по противодействие на търговията с наркотици.

В неделя екипите задържали В. Д. (46 г.), по известен като „Мечката“ – стар познайник на полицията. Мъжът е криминално проявен с множество регистрации за блудство, изнасилвания, притежаване на наркотични вещества. Мъжът е задържан в ареста за срок от 24 часа, в последствие задържането му е удължено от прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик със 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.    

Коментари