Избори Култура Общество

Десислава Костадинова: Нормално е да подкрепям форумите, които съхраняват българското

Написано от Величка Ачева

Велинград

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова бе гост на шестия фестивал на любителските клубове за български народни танци „Пролетно хоро 2017” във Велинград.

Като член на Комисията по културата и медиите в 43-то Народно събрание, всяка година, включително и тази, Костадинова подпомага организирането на фолклорното събитие.

Hop-trop-proletno-horoSlaveiche-proletno-horo

„Нормално е първо като обществено ангажирана личност и преди всичко като българка, която, както държи на традициите и обича българските хора, да подпомогна това мащабно събитие за нашия регион. Още повече, че тази година във фестивала участват и два състава от родния ми град Пещера – „Славейче“ и „Хоп троп“. В залата и след това в парад-дефиле ще се представят и състави от Пазарджик, Панагюрице, Ракитово, Белово, Батак,  Величково,  Виноградец и Нова махала. Надявам се да не пропусна някой от местните състави, защото във Велинград среща си дават хора от цялата страна. Усещането, както винаги е неповторимо, слушайки народната музика и гледайки чудесните танцьори сърцето, душата и тялото ти сами започват да играят в ритъма на танца“, сподели Десислава Костадинова, която бе част от възторжената публика.

Kostadinova_PH

Тази година за първи фестивалът ще завърши с парад до пл.“Възраждане“ в кв. „Каменица“ на Велинград. Там в началото на миналия век е било „Орището“, където са се играели хора.

ПП ГЕРБ е с номер 11 в интегралната бюлетина.