Институции

Десислава Костадинова: Нека НУ“Михаил Каролиди“ има още много годишнини

Написано от Величка Ачева

Пещера

Народният представител от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова бе гост на празника по случай 115 години от създаването на НУ“Михаил Каролиди“. На 11 май 1903 г. започва строителството на сградата и още същата година то приема първите си ученици.

Построяването му става възможно благодарение на дарение от 20 хиляди златни лева от Екатерина Ст. Пасарева в памет на брат й Михаил Каролиди. Дарителката е вписана в “Златната книга на дарителите за народна просвета” при Министерството на народното просвещение.

Поредната годишнина на училището бе отбелязана с празничен концерт под надслов „Децата – цветята на земята“. В него участие взеха ученици от всички класове и подготвителната група.

За рождения ден на училището народният представител Десислава Костадинова дари енциклопедия и нов звънец като символ на началото с поглед към бъдещето.

„Нека НУ“Михаил Каролиди“ има още много годишнини. Желая на преподавателите и техните ученици най-вече здраве и да продължават да постигат успехи, както и досега“, пожела г-жа Костадинова.

 

 

Коментари