Институции

Десислава Костадинова: Министерски съвет отпусна средства на 4 общини за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия

Написано от Величка Ачева

1 071 217 лв. ще плучат 4 общини от Пазарджишка област. Средствата са отпуснати с постановление на Министерски съвет за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, съобщи народният представител Десислава Костадинова. Съобщението тя направи в официалния си профил във Фейсбук.

Община Брацигово ще получи трансфер от 303 094 лв. за изграждане на геозащитни съоръжения и водосток по ул. „Братя Попови“ за отвеждане на поройните води в р. Умишка. Община Панагюрище, за възстановително-ремонтни работи на мост на р. Луда Яна в центъра на с. Попинци, ще получи 280 800 лв.

292 993 лв. са одобрени за Община Пещера и извършването на основен ремонт на мост над р. Пишманка в с. Капитан Димитриево.

Община Сърница ще получи 194 330 лв. От тях 72 014 лв. са за възстановяване на водосток за укрепване на общински път преди вилно селище. 122 316 лв. пък са предвидени за възстановяване на водосток за укрепване на пътя Доспат – Сърница при разклона за местност „Крушата”.

Коментари