Институции Общество

Денят на българската община в Пленарна зала на ОбС – Пазарджик

Написано от Елена Станоева

Пазарджик Пленарна зала на Общински съвет Пазарджик днес се препълни с общински съветници и гости, събрали се на Тържествена сесия да отбележат заедно Деня на българската община.

 

Гости бяха народният представител Десислава Тодорова, зам.-областните управители на Пазарджик Йордан Кожухаров и Петър Белчев, общественият посредник Георги Шопов, кметове на населени места в общината и най-хубавата част в днешната сесия, както се изрази кметът Тодор Попов, ученици от Ученически училищен съвет „Аксаковци" и Клуб „Етикет.БГ" на ПГ „Иван Аксаков".

Кметът поздрави събралите се в залата, припомни началото на 12 октомври назад в историята, до далечната 1882 г. когато в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. „Това е ден за всеки от нас, защото Общината е мястото, където всеки човек от общността е значим!“, каза той. Поздрави към колегите си поднесоха и представители на политическите групи в ОбС.

Гостите от Гимназия „И.С. Аксаков“ успяха да изненадат не само с чаровното си присъствие, а и и с първия избран от съучениците си на избори председател на ученическия училищен съвет „Аксаковци“ – Даниела Стоева. Младата дама и останалите аксаковци показаха завидни знания и си пожелаха винаги и навсякъде гордо да могат да заявяват „Аз съм от Пазарджик!“. Сюрпризираха и с подаръци, в които е вложен много труд и находчивост. Председателят на ОбС – Пазарджик Хари Хараламбиев получи събрана в книжка историята на „Местното самоуправление в Пазарджик“, а Тодор Попов ще има възможност чрез техния труд да си припомни „Кметовете в Пазарджик“.

Като спомен от днешния ден общинските съветници получиха допълнително зарядно устройство за мобилните телефони, за да не бъдат изключени, когато са нужни на хората.

Коментари