Институции Спорт

Дванайстите в Световната ранглиста избраха пазарджишкия бадминтон

Написано от Елена Станоева

Тодор Попов: Момичета, Добре дошли в Пазарджик!

Пазарджик Сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще се състезават за Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов на нарочна пресконференция. Момичетата имат редица успехи в актива си, като последната е вицеевропейска титла на двойки. Амбицирани са да „облагородят“ медала. 

 

„Пазарджик е извоювал и доказал своето име в бадминтона у нас. Нашата амбиция е, че трябва да надградим и да бъдем добри и над това ниво. Благодаря на Рени (Камберова), благодаря на Дечо (наставника на „Бадминтон-скуош клуб“ Пазарджик, Неделчо Кесов) затова, че можем да привлечем в Пазарджик едни от най-успешните българки в света на спорта. Момичета, добре дошли в Пазарджик!“ С тези думи кметът Тодор Попов приветства момичетата от Хасково.

Габриела и Стефани Стоеви са 12-ти в Световната ранглиста за жени по двойки, като пред тях има само една европейска двойка. Договорът им ще бъде година за година. "Безкрайно съм щастлива, че момичетата се присъединяват към пазарджишкия бадминтон в момент в който аз отговарям за спорта. Те биха били и изключителна мотивация за младите – да покажат, че големите резултати са възможни, а спортът може да отвори много врати", не скри радостта си Рени Камберова. Двете сестри си припомниха последното идване в Пазарджик преди пет години, когато са спечелили турнир тук. Благодариха на Рени и Дечо за доверието. Надяваме се да ги накараме да се гордеят с нас, казаха те. Припомниха, че малките градове често раждат големи шампиони. Въпреки натоварения си с лагери и тренировки график обещаха при всяка възможност да бъдат в тренировъчната зала в Пазарджик.

Преговорите с момичетата не са били кратки. С тях е разговарял и Неделчо Кесов, Рени Камберова е успяла да ги убеди окончателно и да финализира привличането им в пазарджишкия бадминтон.

Коментари