Криминално

Двама се зареждат с незаконни дърва за огрев, трети си ги превозва с камион

Написано от Елена Станоева

Пазарджик Три полицейски производства са образувани за съхранение и транспортиране на незаконно добита дървесина, съобщава полицейският бюлетин.  В два от случаите се касае за по 2.5 куб. м дърва, в трети дървесината е превозвана с товарен автомобил.

 

Той е спрян вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР – Пазарджик при проверки на територията на община Белово. В района на село Габровица органите на реда засекли камион „Щаер“ . Водачът му, К. С.  (44 г.) от същото село превозвал девет кубически метра широколистни немаркирани  дърва. Не успял да представи на проверяващите и необходимите документи за произхода им. Камионът и целият му товар са иззети и оставени за съхранение в ДГС Белово.

Също вчера, при проверка на къща в село Пищигово, криминалисти от ОДМВР-Пазарджик са установили наличието на 2.5 куб. метра орехова дървесина. Притежателят й Д. Г. (30 г.) от същото село не успял да представи редовно позволително, а дървата не били маркирани. Аналогичен е и случаят с велинградчанина М.Ч.- 29г. Той транспортирал около 2.5 кубически метра иглолистни дърва за огрев с каруцата си, незаконно добита от района на Велинград.

Коментари