България Култура

Двама младежи от Пазарджик бяха отличени на 39-то биенале за фотография под патронажа на FIAP

Написано от Величка Ачева

София

В НДК снощи бе открито 39-тото издание на младежкото биенале за фотография под патронажа на FIAP. Изложбата ще продължи до 22 юни. Това е най-престижният международен фотоконкурс за деца до 16 и до 21 години, на което тази година България в лицето на Национално сдружение фотографска академия “Янка Кюркчиева” е домакин. В биеналето са включени 452 автора от 18 държави.

Двама младежи от Пазарджик бяха отличени, тъй като техни творби бяха класирани в колекцията от 20 снимки на България. Това са Димитър Бойкинов в категория до 21 г. и Мария Иванова в категория до 16 г.

Международните Биеналета за младежка фотография под патронажа на FIAP са може би най-старите и престижни фотоконкурси в света за деца до 16 и до 21 години.

jhdr

След успешното представяне на българската колекция през 2016 г. в Нови Сад, тази година София беше избрана да бъде домакин на 39-то издание на биеналето. На НСФА “Янка Кюркчиева” бе гласувано доверието да бъде съорганизатор на FIAP, което е огромна чест за страната да представи изложбата на този толкова престижен международен конкурс.

Коментари