Спорт

В 19 часа тази вечер ВК Хебър играе финал за Балканската купа

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

Волейболният отбор на Хебър (Пазарджик) се класира за финал на международния турнир на Балканската федерация по волейбол след категорична победа над Млади Радник (Сърбия). ВК Хебър Пазарджик победи Млади Радник от Сърбия с 3-0 гейма и се класира на финала на Балканската купа, който ще се проведе днес в Пазарджик. Тигрите бяха категорични, побеждавайки с 25-20, 27-25 и 25-21 в отделните части.

Най-резултатни за пазарджиклии бяха Александaр Ляфтов с 16 точки и Брадли Гантър с 12 точки, а по 9 добавиха Стойко Ненчев и Мартин Симеонов. Съперник на Хебър във финала ще бъде Зираат Банк (Турция). Отборът от Анкара победи представителите на Румъния, ЧСМ Букурещ, с 3-1 гейма в двубой игран по-рано през деня.

Победителят в Балканската купа печели директно участие в Challenge Cup 2018. Момчетата на Атанас Петров ще се изправят срещу изключително класен противник. Водени от Йошко Миленкоски, в състава на турският тим личат имената на сръбския разпределител Никола Йовович, Фархад Гаеми и Михел Фингер. Финалът е днес, 7-и октомври, от 19:00 часа в спортна зала “Васил Левски”, а входът е свободен. Двубоят за бронзовите медали между ЧСМ Букурещ и Млади Радник е от 16:00 часа отново в спортна зала “Васил Левски”.

Коментари