Институции

Във Велинград запалиха елхата

Написано от Величка Ачева

Велинград

Във Велинград запалиха светлините на коледната елха с празничен концерт под надслов „На Коледа светът е благодарност! И чака да го изречем! С душа!“.

В него участваха децата от Театрално студио и „Хор на малките“ при Обединен детски комплекс- Велинград, Йоан Каръков, Мажоретен състав към Представителен младежки духов оркестър ,,Димитър Мечев“, талантливите деца от ДЮВИШ,,Звънче” и вокална група „Караоке“, грациозните танцьори от СК ,,Импулс” и ДЮАНПТ „Зравче-Венче“ при НЧ „Васил Левски 1904”. Невероятно огнено шоу изпълниха артистите от ,,ДИВИНИТАС”. Светеща снежна принцеса грейна в центъра на СПА столицата.

За изненада на малчуганите пристигна и Дядо Коледа, който ги поздрави и им донесе лакомства. Усмивките грееха по лицата на палавниците, които чакат нетърпеливо тези празници.

Кметът д-р Коев поздрави всички присъстващи, като им пожела: „Нека посрещнем коледните и новогодишни празници с надежда за по-добър живот, за повече късмет и радост във всяко семейство, във всеки дом, за благоденствие и плодородие.”

След като децата  изпълниха площада с празнично настроение настъпи обратното броене и запалването на светлините на Коледната елха.

Празникът завърши с традиционно българско хоро поведено от белобрадия старец.

Коментари