Общество

Ви Арт номинира Христиана Матеева в инициатива за доброволчеството

Написано от Величка Ачева

Христиана Матеева е номинирана от #ViArtFoundation в Инициатива на Министерство на младежта и спорта „Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна“ по повод 5-ти декември – Международен ден на доброволчеството. 
Тя е насочена към изявени млади доброволци от цялата страна, включили се активно в доброволчески инициативи през 2018 г. Петимата от тях, събрали най-много харесвания ще бъдат отличени със специална награда на Министерство на младежта и спорта на тържествена церемония. Подкрепете своя фаворит и станете част от инициативата на Министерство на младежта и спорта. Краен срок на гласуването: 25.11.2018 г.

Какво споделя Христиана:

Естеството на доброволческата работа е, че тя е неплатена, но всъщност тя се отплаща по много повече начини от работата от 9 до 5 часа. 
Добороволчеството е най-добрия начин да инвестирам в себе си като усвоявам нови умения, като се изправям пред нови предизвикателства, които иначе вероятно бих избегнала, за да не изляза от комфортната си зона. 
Това е и начин да въздействам положително на младежите, вземащи участие в проектите, докато прилагам на практика моите интереси и хобита.
Участието като доброволец в проектите не отнема много голяма част от свободното ми време и едновременно с това ми носи прекрасното чувство за лично удовлетворение, среща ме с нови хора от различни сфери и е чудесен начин за създаване на нови контакти, устойчиви във времето. 
В инициативи като "Един различен Великден", организиран от Фондация "Ви Арт" две поредни години, най-голямата отплата са усмивките на хората, чието ежедневие променям, дори и за малко, а каква по-голяма мотивация е нужна от това?

Коментари