Институции

Велинград: Представят резултатите от председателството пред дипломати

Написано от Величка Ачева

Велинград

Представители на дипломатическия корпус в България ще бъдат във Велинград на традиционното опознавателно пътуване на 12 и 13 септември. Тазгодишната инициатива е посветена на края на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Събитието се организира от Министерството на външните работи, Министерството на туризма, Министерство на младежта и спорта и „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и кметът на град Велинград д-р Костадин Колев ще бъдат домакини на чуждестранните дипломати.

В рамките на посещението ще бъдат представени постигнатите от Българското председателство резултати и целите, които страната ни си поставя във външната политика, използвайки позитивната инерция от успешната работа през първото полугодие на 2018г.

Програмата на събитието предвижда и посещение на килимарската фабрика в град Костандово и единственото хмелово поле във Велинград. Във втория ден от пътуването министърът на туризма Николина Ангелкова ще направи презентация за възможностите за СПА туризъм у нас. По-късно дипломатите ще посетят Юндола и спортния комплекс "Белмекен“.

Коментари