Криминално

Велинградското „трио“ е от София

Написано от Елена Станоева

Велинград

Трима столичани са задържани във връзка с разследване на въоръжен грабеж на бюро за международни парични преводи във Велинград.

 

Припомняме, че първият сигнал за случилото се постъпи на 13 декември около 9.30 часа от паник-бутон на обекта. От своя страна охранителната фирма подала информация за случая и в РУ-Велинград. На място служителите на полицейското управление установили, че неизвестен мъж е влязъл в офиса, заплашил с пистолет 39-годишната служителка и задигнал сумата от оборота в размер на 15000 лева и 5000 евро.

За работата по случая незабавно бил сформиран екип от криминалисти при  ОДМВР-Пазарджик и РУ-Велинград. Към тях се присъединили и колегите им от сектор „Грабежи“ при отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. В резултат на работата им не след дълго оперативните служители попаднали в дирите на извършителя –  27-годишният Д.С. от София.

Мъжът е криминално проявен, осъждан като извършител на кражби и грабежи. Заедно с него са заловени и съучастниците му Ф.В.- 24г. и А.Д.- 35г., също жители от столицата. Тримата подготвили грабежа внимателно, проследили начина на работа на бюрото, на служителката в офиса, използвали различни автомобили за придвижването си.

В хода на разследването са извършени претърсвания на три адреса в София. Там са открити неголямо количество суха марихуана, два газови пистолета, парична сума в евро, множество мобилни телефони и SIM карти. Всички действия са извършени под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура във Велинград. Арестът на основния извършител на дръзкото престъпление Д.С. е удължен със 72 часа. Работата по документиране престъпната дейност на тримата продължава.  

Коментари