Криминално

Велинградски дилър на наркотици вече е в ареста

Написано от Величка Ачева

Велинград

Дилър на наркотици е задържан при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Специализираната операция проведена вчера е завършек на близо двумесечно разследване на престъпната дейност на наркопласьора.

Следобед в района на септемврийското село Варвара екипите засекли лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 27-годишния В.Н. от Велинград. При проверката криминалистите открили плик с около 50 грама суха листна маса и две пликчета с бучки от бял прах с общо тегло от 63 грама. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на марихуана и амфетамин. Работата на полицаите обаче не спряла до тук. Няколко екипа от служители на сектора, съвместно с разследващи полицаи и експерти извършили претърсвания в жилища обитавани от дилъра във Велинград и Пловдив. От там били иззети общо близо 540 грама амфетамин, 65 грама марихуана, 26 таблетки реагиращи на метамфетамин, две електронни везни, немалка сума пари. В хода на разследването и работата по случая пазарджишките криминалисти са установили, че неизвестния до момента на полицията В.Н. е дилър на средно ниво за региона на Пазарджик и Пловдив.

Работата на разследващите е под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Предстои срокът на задържане на младия мъж да бъде удължен със 72 часа. Продължават процесуалните действия по документиране на престъпната му дейност. От началото на годината това е осми случай на задържан дилър на наркотични вещества от служителите на ОДМВР-Пазарджик.        

 

 

 

                      Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

 

Коментари