България Институции

Благодарност за добре свършена работа към служителите на МВР

police goliama
Написано от Величка Ачева

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, изказва сърдечна благодарност на всички служители на МВР, които за пореден път доказаха своите професионализъм и отдаденост на професията.

Тежките условия за осигуряване на трасетата, изискваха колегите да са на работа без почивка по 16 – 20 часа и те показаха  своето чувство за дълг. В същото време бяха гарантирани спокойствието и безопасността на гражданите в другите части на столицата и страната, в условия, в които трябваше да се компенсира отсъствието на пряко заетите в охранителните мероприятия.

Това са част от дните в нашата професия, които показват тежестта на труда ни.

Това са дните, в които ние доказваме, че сме достойни за оказано доверие и за оказаната ни чест да отстояване, чрез работата и професионализма си, доброто име и високия имидж на Република България, като стожер на сигурността на Обединена Европа.

Заради такива дни, седмици и месеци имахме и имаме аргументирани изисквания по отношение на редица социално-икономически аспекти, отнасящи се до дейността на МВР.

Справихме се за пореден път. Така, както го правихме години наред при специализираната полицейска операция на южната граница, в следствие на тежка мигрантска вълна. Така, както го правим при всяка важна футболна среща или пристигане на всеки държавен глава. Така, както го правим и искаме да го правим всеки ден за гражданите на България.

Доказахме правото си да отстояваме нашите искания през 7-те месеци на протести!

Доказахме го категорично!

Сигурни сме, че  министър Валентин Радев ще изрази своята лична и тази на ръководния екип, благодарност към всички работещи в МВР.

В няколкото месеца, в които сме домакини на това голямо европейско събитие, ние показахме , че сме надежден партньор и в цялост изпълняваме постигнатата договореност за увеличение на основните възнаграждения в МВР срещу повишаване на качеството на полагания от нас труд и осигуряване на спокойствие на българските граждани, и  безпроблемно, от гледна точка на сигурността, протичане на срещите с европейските делегации в София.

Ангажиментът, който поехме беше изпълнен от страна на служителите на вътрешното министрество и в частност членовете на СФСМВР.

 В контекста на горното сме озадачени от неспазване принципите на социалния диалог в МВР от определени дирекции и ръководители и желанието им чрез непрецизни действия да се генерират конфликти със синдикалните организации /СО/.

Заявяваме, че нашите членове и мнозинството от служителите няма да приемат за искренни, благодарностите за добре свършена работа, докато се създават възможности, чрез такива постъпки, да се подлагат на риск вече постигнати договорености, между нас и Министър-председателя  на Република българия за тясно сътрудничество на СО в МВР и политическото му ръководство.

УС на СФСМВР

Коментари