Спорт

Бадминтон: Младежите и девойките в топ 10 на Европа

Написано от Величка Ачева

Талин, Естония

От 7 до 11 септември естонската столица Талин е домакин на Европейско отборно първенство по бадминтон за младежи и девойки под 19 г.
Отборът на България в състав: Мария Делчева, Христомира Поповска, Гергана Павлова(Баминтон-скуош клуб Пазарджик), Илиян Стойнов, Димитър Ненчев, Станислав Зланков се класира на девето място,като победи с 4:1 Латвия, с 3:2 Швейцария и в решителния мач за влизане в осмицата загуби от фаворита Дания с 4:1 срещи. Пазарджишката състезателка Гери Павлова игра единичната среща девойки, но загуби с 2:0 гейма.  Единствената победа бе на Илиян Стойнов на единично младежи с 2:1 гейма. Така българският отбор стана девети от 32 отбора, което класиране е много добро,като се има в предвид,че на предишното Европейско отборно за младежи преди две години бяхме на 27-мо място, коментира Неделчо Кесов от Бадминон скуош клуб Пазарджик.
Трябва да отбележим,че трима от отбора са доста по-малки Илиян Стойнов-17 г,Димитър Ненчев-16 г и Гергана Павлова-15 г.
Така отборът ни попадна в първите десет на Европа за първи път от осем години, като най-доброто ни класиране е пето място, но тогава в отбора бяха Стефани и Габриела Стоеви,което си остава и най-доброто ни класиране до сега, допълни Кесов.

Коментари